Profil

KENALI SIAPA HADI FAYYADH

Abdul Hadi Bin Hj Mohamad dilahirkan pada 25 November 1986, di Kampung Rantau Panjang Kepala Batas Pulau Pinang. Beliau mendapat pendidikan awal di Sek. Kebangsaan Permatang Janggus, Kepala Batas dan di SMA Tabiah Nashiin. Beliau kemudian melanjutkan Pengajiannya di KUSZA kini Universiti Sultan Zainal Abidin (UNiSZA). Terengganu Darul iman dalam bidang pengkhususan Pendidikan ( Bahasa Arab)

Beliau banyak menceburkan diri dalam dunia kepimpinan, motivasi dan terlibat secara langsung dengan program berbentuk sosial dan sebagainya. Beliau pernah berkhidmat di Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Pulau Pinang di Bahagian Pendidikan dan kini berkhidmat di Universiti Teknologi Mara (UiTM) Kedah sebagai Pen. Peg. Hal Ehwal Islam dan pernah dianugerahkan Tokoh Maulidur Rasul peringkat UiTM Kedah. Beliau sangat aktif dengan program motivasi yang dijalankan untuk semua peringkat umur.

Beliau mula menceburkan diri dalam bidang penulisan seawal tahun 2013. Karya beliau ialah Kuintai Cinta Di Teratak Cita-Cita, terbitan Telaga Riru Sdn Bhd. Tarbiah Dari Langit terbitan Inspirasee Publication Sdn Bhd dan yang ketiga yang menjadi fenomena luarbiasa kini adalah Novel Triller Islami, Semusim Di Barzakh sehingga menjadi Best Seller dikebanyakkan Kedai-kedai buku. Beliau banyak menerima pelbagai jemputan bagi berkongsi apakah sebenar kisah disebalik Penulisan Novel ini kerana dilihat ia telah memecahkan tradisi penulisan. Pembaca boleh ikuti perkembangan beliau di dalam program Jelajah Muhasabah Barzakh yang sedang giat dijalankan.